Skjønnhet

bruker du gammel sminke?

Sminke har som alle organiske produkter enn viss levetid. Ved påføring med applikator, kost eller fingrene etterlater vi masse bakterier i sminkeproduktet. Ved romtemperatur vil de etter en stund bli enda flere bakterier. Altså kan gammel sminke gi infeksjoner og utslett ----> KVISER! Så for himmelens skyld må dere ikke oppbevare sminker og kremer på badet! Bruk applikatorer når dere skal bruke noe i en krukke. Vask sminkekoster jevnlig, gjerne 1 gang i uken. Aldri del sminken med dine venninner. Det er kun for hygienens skyld. Og kast produktene etter anvisning på produktet.

Stemplingen oppgir holdbarheten til produktet etter åpning. Her er det 36 måneder.


Foto: Kari Romøren

Butikkgiganten Debenhams har foretatt en undersøkelse der kvinner har ramset opp hvor lenge de har beholdt sminken sin. Midtre kolonne er anbefalt holdbarhet.


Jeg er faktisk ganske flink med å skifte ut sminkeproduktene mine. Concealeren skiftes hver 3. måned mens øyenskyggene har vært hos meg helt fra starten av. Sminke er så dyrebart, og ikke akkurat budsjettvennlig.


Kvier du deg for å kaste utgått sminke?


mac to the beach

Noe å se fram til mot sommeren:

Øyenskygge

Øyenskygge


Eyeliner, lipliner, neglelakk

Leppestift

Lipgloss

Highlight-pudder

Blush

Krem-bronzer

Bronzer

Lustre Drops, highlighter og bronzer

Bronze Body Oil, 130 kost

Jeg har virkelig fått øynene på highlight-pudderet. Nydelig design og helt herlige farger. Deretter ville jeg gått for en blush og Lustre Drops.

Ser du noe du liker?

hvordan få perfekte nude lips

Nude lips passer like godt til hverdag som til fest. Partysminken er ofte mørkere og mer gjennomført, og det er spesielt øynene som får oppmerksomheten. Det er aldri lurt å gå for sterk leppefarge samtidig med sterk øyensminke. Derfor er det mest sikre å gå for naturlige lepper. Den går aldri av moten, er alltid i vinden og noe du ser på catwalken og på kjendiser sesong etter sesong. Du vil aldri gå feil med nude. 

Dersom du er av de uheldige som har pigmenterte lepper som meg og vil ha nude lips, må du ofte ty til andre produkter for å få den perfekte fargen. Tanken her er at man skal viske vekk din naturlige leppefarge før man påfører leppestift og ligloss. Her er noen triks hvordan du skal gå frem:

  • Det grunnleggende er at leppene må skrubbes jevnlig. Døde hudceller kan lett gjennomskues ved en nude look og det ser rett og slett ikke fint ut. Leppepomade er et must for å unngå tørre lepper.

  • Foundation/concealer kan klappes lett på leppene med fingeren, leppepensel eller en concealerbørste. Mineralfoundation eller vanlig pudder kan også anbefales.

  • Det finnes også egne concealer/primer for leppene. Selv er jeg fornøyd med min Color Me Nude fra Etude House. Poenget med disse  spesielle concealerne er at de er mindreuttørkende og langtidsvirkende.

                  

Color Me Nude

Fra venstre: beige lipgloss (som er gjennomskinnelig) og leppe-concealer under lipgloss. Her har jeg tydeligvis slått ut håret for å understreke poenget; nude farge


Uansett hjelpemiddel, husk å være sparsom med produktet og aldri påfør for mye.

  • Siste steg er påføring av lipliner, leppestift og lipgloss. Her er det viktig at du velger riktig fargenyanse som passer din egen hudtone. Siden leppene nærmest er utvisket av concealer må du passe på at ikke leppefargen også tar bort all liv i ansiktet ditt. Du skal ikke se "død" ut, bare naken. Hehe. En naturlig fargetone som har et skjær av rosa eller peach (fersken/korall) er flatterende for de aller fleste.
    

Dette innlegget er postet i forbindelse med en Lypsil-konkurranse.

smokey eye chocolates à la Chanel
  Bobbi Brown Cabana & Coral Lip & Eye Palette


Perfekt til naturlig, hverdagslook eller for en smokey eye. Det at det ryker luksus av Chanel-paletten skader heller ikke, men jeg kunne vært nesten like fornøyd med en av følgende to:


NYX Runway Collection i Champagne & Caviar

NYX Smokey Look Kit


For å få en perfekt smokey eye trenger man såklart de riktige verktøyene. Disse har jeg siktet på en stund, venter bare på et fall i dollarkursen.

Sigma Makeup Eye Brush Kit


Jeg lengter sånn etter sommervarmen når jeg ser på denne gullklumpen:

Estee Lauder Bronze Goddess


Jeg kan vel ikke være den eneste som får lyst på disse konfektbitene?

Alice in Wonderland sminke

Allerede før filmen har kommet ut er de store makeup-selskapene godt i gang med å lansere sine produkter inspirert av filmen. Jeg, som mange andre, er totalt frelst av de vakre fargene!

Paletten er nesten et kunststykke i seg selv. Legg merke til 3D-figurene.


Nydelige farger, sant? De er enda finere i virkeligheten, æresord:OPI har kommet med sine Alice in Wonderland neglelakk.
Photobucket
Paul & Joe

Leppestift: I like!Blotting paper og refill

Den populære Nars Orgasm Blush blir nå å finne på tube som Nars Orgasm Illuminator. Den fungerer som en blush og highlight.

Orgasm Illuminator på Amber Valletta.
Originalen: "THE" Orgasm

Jeg har aldri riktig skjønt greia med blushen. Greit at fargen er fin, men SÅ fin synes jeg absolutt ikke. Orgasm inneholder masse gullshimmer og er ganske lys. Prisen ligger på $25, som er ganske grei, men ikke noe jeg ville betalt for en slik blush. Jeg har lest mye om at Candid Coral fra e.l.f. ligner ganske mye på Orgasm. Og du kan ikke slå prisen på kr 38,15.

Jeg elsker elf. <3 og snart kommer pakken min fra elf. Yes, can't wait.

Valentine's day looks

Er du singel, forlovet eller noe midt i mellom har makeup-artister fra FLIRT! Cosmetics den passende looken for alle livssituasjoner.

hånd(jern)svamp til unnsetning

Dagens laugh out loud: Forestill deg at du skal legge deg for kvelden og skal pusse tennene og vaske ansiktet, så skjer det. Vannet kiler seg nedover armene dine og lander på gulvet, eller klærne. Vel, idag fant jeg løsningen på problemet ditt.

On the Cuff er armbånd av svamp som skal ta opp vannet og hindre det i å renne nedover armene. Den kan vaskes med såpevann og henges til tørk med stativet som følger med. Innovativt, men ikke noe jeg ville hatt hjemme.


Her er den in action:


å du vakre flakong

Disse parfymene fra Jennifer Ulisse har jeg lyst til å kjøpe ene og alene på grunn av flakongene. Er det noen der ute som vet noe om kvaliteten?

dette er girl power på sitt beste

Verdt å titte på:


Operation Beautiful går ut på at man anonymt skriver en hyggelig hilsen på en post-it lapp og fester den på offentlige steder slik at andre kan lese beskjeden og "feel good!" Budskapet er å få fram din indre skjønnhet og å styrke din egen selvfølelse. På OperationBeautiful.com kan man sende inn innlegg om sin egen opplevelse.

You are beautiful, no matter what they say..lalalaSpread the word!

hits