Hudpleie

topp 10 hudproblemer - del 1

PhotobucketJeg bruker ikke fuktighetskrem siden huden min er fet/oljete. Det er vanlig å tro at fet hud betyr at huden har mye fuktighet, men ofte er tilfellet det motsatte. Fete hudområder kan noen ganger være tørre, og da vil huden overprodusere fett for å kompensere og holde på fuktigheten den har. Det første man må begynne med er å tilføre fuktighet i form av krem eller gel. Gå for en oljefri krem. Fuktighetsgel er ofte mye lettere og passer perfekt til fet hud. En fuktighetsspray er også godt egnet da den kun tilfører et tynt lag fuktighet i den lette sprayen.
Photobucket
Jeg bruker den samme kremen rundt øynene som jeg bruker på ansiktet. Huden rundt øynene er både sensitiv og mer mottagelig for tørrhet, og det er der de første rynkene kommer til syne. Den har også andre behov som å dempe puffete øyesekk og mørke ringer. Gå for en egen øyekrem tilpasset dine behov. I midten av 20-årene bør du bruke en krem med anti-aging effekt for å dempe og forebygge fremtidige rynker og fine linjer. Bruk en formula som har lysreflekterende egenskaper for å lysne huden. Ellers hjelper det å dekke til mørke ringer med en god concealer. Bruk en farge som er lysere enn hudtonen din. Vær ekstra skånsom mot øyeområdet. Ikke dra i huden, la være å gni deg i øynene, påfør kremen med lette fingre. Dessuten er den beste medisinen mot mørke ringer å få nok søvn.

Photobucket
Jeg kan ikke bruke min favoritt fuktighetskrem fordi den er for mektig. Det stemmer. Huden går gjennom både hormonelle og sesongmessige forskjeller. Om sommeren når det er varmt og fuktig og tett, holder det vanligvis med en le tt o g oljefri krem. På vinteren passer det med en fetere, "deep-conditioning" krem. Er du redd for å få fet hud kan du velge en oljefri variant, men som er pakket med fuktighet.

Den eneste måten å forbrede huden min på er ved å bruke foundation. Husk at en foundation Photobucketegentlig skal jevne ut din egen hudtone. For å få finere hud må du gå i dybden og løse problemet derfra. Et sunt kosthold og mye vann er viktig. Bruk en ansiktsmaske iblant, og 1 til 2 ganger i uken bør du peele huden med en ansiktsskrubb. Husk at den skal masseres, ikke skrubbes på huden! Bruk vitamin- og antioksidantholdige kremer, gå for en glødgivende og strammende formula. Et godt underlag før foundation kommer på er også essensielt. Prøv gjerne en foundation primer. Den jevner ut huden, glattgjør den og dekker til porer i ansiktet. Foundation vil gå på mye lettere og du vil trenge mindre sminke.

hårete legger på fest??

Dette er bildet av Monique Imes fra filmen "Precious" under Golden Globe. Sh**. Hvem er det som går på en fest uten å barbere leggene sine? Enda verre er det når det ser ut til at hun ikke har rørt dem på leeeenge. Gud, for en lat dame, ekkelt. Man skulle tro det var mannebein. Haha

for ikke å nevne tørre lepper!

Jeg har kommet med tips for vinterhud. Da er det også på tide med et lite tips for myke lepper.

Få myke, kyssbare lepper ved å påføre et tykt lag med leppomade (spiller vel ingen rolle hvilken du velger) og med den samme fingeren dypper du den i sukker. Skrubb. Skyll.

Tada!

Myke lepper!Man trenger ikke bruke en formue på slike produkter som gir noe av samme resultat. Det er bare tull. Det eneste du får ut av det er luksusfølelsen enhver jente har etter å ha handlet noe for seg selv. Leppeskrubben er en av de tingene jeg sparer bankkortet for.

Enig?

plei vinterhuden

Nå har snøen kommet for fullt og temperaturen daler i samme retning. Inne koser vi oss med kakao og varme fra peisen og vegrer oss for å gå ut og måke snø eller hva det måtte være.
Den vinterbleke huden vår blir tørr, irritert og ikke minst rød. Dette kan jeg skrive under på. Da er det ved godt mot at det finnes løsninger;

Rødmende hud får vi når blodårer nær hudoverflaten utvider seg;

  • Bruk produkter som har et grønnskjær i seg. Det kan være en fuktighetskrem, concealer eller pudder. Grønt er komplimentærfargen til rød og egner seg utmerket til å balansere fargene. Ikke overdriv ved påføring; a little goes a long way.

  • Huden kan også være irritert. Prøv derfor å bruke milde produkter på huden. Velg pleie for sensitiv/ømfintlig hud.

Tørr hud opplever de fleste i kalde Norden. Den vanligste årsaken er den belastningen huden får når vi går fra behagelig romtemperatur i hjemmet til skjelvende kulde i snøværet.

  • Forandre hudpleieregimet ditt. Bytt til produkter som er beregnet for kaldt vær - velg en GOD fuktighetskrem, gå til innkjøp av en fuktighetsspray som kan brukes når du føler huden er stram og tørr, pøs på med fuktighet om natten og drikk vann! Dersom huden blir fort tørr etter at du har påført krem og du må legge på et nytt lag så passer den nok ikke for deg. En god fuktighetskrem skal kunne påføres kun én gang om morgenen. Du risikerer fort uren hud om du er den som bruker mye kremen flere ganger om dagen.

  • Om dette så ikke hjelper kan du prøve kuldekrem. Påfør den på huden rundt en halvtime før du skal ut slik at huden får tid til å virke. Jeg ville bruke denne som siste vei ut da kuldekrem er fetende. Å pøse på med dette kan klogge porene og danne uren hud. Bruk den kun når du skal være ute lenge. Den naturlige kremen Egyptian Magic er blitt lovpriset og elsket av mange. Kanskje dette er et alternativ? Ellers anbefales fuktighetsspray på det sterkeste.

Fet -/uren hud har jeg også opplevd midt på kalde vinteren. Det har seg slik at hudoverflaten varmes opp nokså raskt når vi kommer inn fra kulden, og med tettpakket kuldebeskyttelse i ansiktet har det lett for å "kollidere". For mye på huden tetter huden og vi kjenner ofte at den blir nokså fet.

  • Hva med å prøve noe som kalles blotting paper? Et tynt lite papir med super sugeevne tar opp den overflødige oljen på huden og ansiktet blir nok en gang matt med sminken intakt.

Vinterblek hud kan forebygges med blant annet;

  • Selvbruning
  • En flatterende blushfarge
  • Solpudder. Her må du igjen ikke overdrive med fargen da det er spesielt lett å se falsk brunfarge om vinteren. Påfør litt på kinnene, på pannen, neseteppen og haken.
  • Gi glød til ansiktet fremfor brunfarge som er forbeholdt sommeren. Lette puddere med skimmer gjør ofte jobben.
  • Øyenskygge er kanskje ikke så dumt når det er vinter og vi føler oss i ett med snøen. Litt farge gir oss liv og bevegelse i ansiktet. Det funker overraskende bra.

Har du andre tips for oss med problematisk vinterhud? 
hits