Dagens tips

feelunique



Trykk på bildet for å handle med 10% rabatt på all sminke. Husk at de har gratis frakt, så det er ingen grunn til å utsette det.

Enjoy!

tips til søndagsfrokosten

Har du aldri satt tennene i amerikanske pannekaker kan du like godt debutere med denne oppskriften. Veldig enkel å tilberede og røra kan gjerne lages dagen i forveien for enda mer smak. Beste pannekaker EVER!

Til 8-10 pannekaker trenger du (norsk versjon til høyre):

1,5 cups hvetemel
2-3 ss sukker
1,5 ts bakepulver
3/4 ts natron
1/4 ts salt
kanel, kan tilføyes
1,5 cups melk                                   
1,5 ss hvit eddik
1/4 cup melk
2 medium egg
3 ss smør, smeltet (eller 4 ss olje)


Mål opp den største mengden med melk og bland i eddik. (Da har du lagd en substitutt for "buttermilk" som ikke er å få kjøpt i Norge så vidt jeg vet.) La blandingen hvile i 5 minutter. Bland sammen det tørre i en bolle. Pisk eggene i en annen bolle. Bland i smeltet smør, melkblandingen og melk. Til slutt har du det i melblandingen. Rør sammen med en skje slik at røren blir nogenlunde jevn.

Ikke la deg friste av å piske. Røra skal se ganske klumpete ut, men det er det som gir gode pannekaker. De vil garantert ikke heves under steking om du pisker. Så ikke pisk! Prøver du å spise sunt, foreslår jeg at du dropper alle forsøk på å tilsette havregryn eller slikt. Da blir de bare blæh, så absolutt ikke godt. Følg oppskriften!

Stek i varm panne. Det skal ikke være behov for ekstra smør til steking. Kakene skal ha en tykkelse på størrelse med lapper.

Serveringsforslag:
Melisdryss, frisk frukt, smør eller syltetøy
Sirup
Fruktcoulis
Krem tilsatt melis og syltetøy (nam!)

Gjett hva jeg skal ha til frokost i morgen?

hvordan rense rettetang og krølltang



Etter en tids bruk av rettetangen opplever de fleste at det blir et belegg på platene. Dette er rester av stylnigprodukter fra håret. De lar seg fjerne med en dampet klut. Men er du som meg og har utsatt dette over lengre tid vil belegget bygge seg opp og legge seg tykkere på platene. Her er hva du kan gjøre; Bruk metodene etter tur dersom den første ikke funker. Husk at rettetangen skal være avslått. Husk at du aldri må skrape flatene med noe skarp da det kan ødelegge det øverste laget som beskytter håret.
 1. Puss rette-/krølltangen når den er lunken med en dampet klut. Puss, puss! Det er mye som lar seg fjerne.
 2. Bruk vanlige ansiktsservietter.
 3. Har du en GHD er det ultimatet tipset fra selskapet at man pusser den med vindusrens. Prøv det også med andre rettetang og krølltang.
 4. Neglelakkfjerner skal kunne fjerne de vanskeligste flekkene. Try and be amazed!
 5. Selvfølgelig finnes det også egnede renseprodukter for styling-produkter;
                                    
                                               Rosa: Dissolve Extra Strength Styling Iron Cleaner
                                               Blå: Hot Tools Stylnig Iron Cleaner

eBay for nybegynnere

Enkle og gode tips for en sikker shoppeopplevelse på eBay.

 • Selgerinfo og feedback. En av de første tingene du bør gjøre er å sjekke feedback score på selgeren. 100% feedback indikerer på en superselger og jo mer prosenten minker, dess mindre troverdig er selgeren. Men les gjerne de negative kommentarene hvorfor selgeren har fått negativ vurdering likeså positive for å bestemme deg om du vil stole på selgeren.
 • PayPal. De fleste selgere (min erfaring: ALLE) tilbyr betaling via PayPal som er en sikker betalingsmetode via nettet. Du beskytter pengene dine mot eventuelt svindel og pengeoverføringen skjer med en gang du godkjenner betalingen. Dermed får du også varene dine raskere.
 • Internasjonale ordre. Sjekk om det tilbys internasjonal frakting av varen. Noen ganger tilbyr de 'worldwide' shipping uten at Norge er med i listen over landene. Send gjerne spørsmål til selgeren for ofte er Norge utelatt uten noen grunn. Har du spesielt lyst på noe som selgere ikke tilbyr intl. shipping på? Frykt ikke. Spør selgeren om de kan sende til Norge med mindre det står i salgsartikkelen at han eller hun ikke tilbyr frakt utenfor USA. Metoden funker fint for meg.
 • Falske varekopier. Pass opp! Her bugner det av falske, men gode kopier av merkevarer. Dette gjelder for alt og alle. Alt fra falske vesker til falsk sminke. Nemlig. Vil du f.eks ha en MAC øyenskygge må du ikke tro at du har gjort et røverkjøp ved å betale $3 for den. Er den for billig til å være sann så er det fordi det er sant.
 • Toll, moms og sånt.. Dersom du handler for et beløp over NOK 200 kan det godt være at den havner i tollen når den ankommer Norge. Da blir det fort dyrt. Jeg spør da selger om ikke den kan sendes som gave eller om den kan oppgis for mindre enn tilsvarende kr 200. Ellers unngår jeg trøbbel ved å ikke kjøpe varen dersom selger svarer nei.
 • Holdbarhetsdato. Vær varsom overfor varer som sminke og kremer da de ofte har en best før dato. Ofte blir de solgt billig på nettet nettopp fordi produktet er i ferd med å gå ut av dato. Spør selgeren om holdbarheten før du gir bud eller kjøper varen.
 • Frakt - og behandlingstid. Hvor raskt vil du ha varen? Merk deg at internasjonale ordre kan ta opptil 2 uker å motta. Noen ganger kan det gå enda lengre tid. De fleste selgere tilbyr da også express shipping - mot masse penger! Tanken er: kjøp og betal med engang så får du varen raskere.
 • Kommentarer og vurderinger. Her kan selgeren og kunden kommentere handleopplevelsen om hverandre. Man kan lese kommentarer og se på feedback-prosenten og antall feedbacks på evt. kjøper/selger. Fin metode for å se om et medlem er troverdig sin egen beskrivelse eller ikke. Jeg har 100%. Woho!
Her er min profil. Jeg har riktignok gjort mange flere kjøp enn usle 36 da.


Det var alt for denne gang. Har du noen andre tips? Legg igjen en kommentar ;) Jeg regner meg selv som en ekspert på eBay så ikke nøl med å spørre om du lurer på noe.

q-tips kan brukes til så mangt

 • Vel, det første blir da å bruke det til sitt egentlige formål; å fjerne ørevoks. Haawt.
 • Sminkebørste. Når du ikke har annet for hånden og må f.eks. legge på øyenskygge. Du har bedre kontroll med q-tips enn om du bruker fingeren. Bruk samme tips for leppestiften i stedet for å påføre rett fra tuben. Fargen blir ikke jevnt fordelt og den vil heller ikke legge seg i de fine linjene på leppene.
 • Smudge it. Dus ut harde skyggekanter eller eyelineren med q-tipset. Perfekt til en foolproof smokey eye der du enkelt kan blande skyggene sammen.Photobucket
 • Sminkefjerner. Fjerner enkelt smuss og sminkefeil, enkelt og skånsomt for huden.
 • Neglene. Dypp det i neglelakken og lag tekstur og mønstre med det. Funker fint til å blande ulike farger på neglene. Bruk neglelakkfjerner for å fjerne overflødig lakk eller for å finpusse på negledesignet ditt.
 • Tastaturrens. Det kommer til mellom tastene og plukker med seg støv.
 • Sparkel. Få opp så mye/lite av det du trenger av en krem eller foundation som ligger i upraktiske krukker. På den måten blir det hygienisk mtp bakterieflora, og produktet varer lenger.
 • Sminkerens. Dypp det i smykkerens og begynn å pusse i de små, verdifulle gjenstandene.
 • Tørr hud når sminken allerede er påført? Påfør fuktighetskremen på det tørre området med q-tips. Sminken vil ikke bli ødelagt.
 • Realistiske øyenbryn får du ved å dra q-tipset et par ganger over brynene etter at du har påført brynliner eller øyenskygge/pudder.
 • Pop that pimple! Popp kvisene skånsomt og med null risiko for arr ved å bruke en q-tips for å presse kvisen sidelengs. Du skal ikke presse den rett ned i huden. Da vil bakteriene spre seg enda lenger.
 • Påfør øyekremen. Huden omkring øynene er veldig tynt og er et delikat område, og må derfor håndteres skånsomt. Påfør kremen ved å røre ved huden mange ganger fremfor å dra det fram og tilbake. Slik blir det rynker av, jenter!
 • Highlight øyekrokene og amorbuen med en lys skygge for fin effekt i sminken.
 • Får ikke opp neglelakken? Påfør olivenolje rundt flaskeåpningen av og til og problemet er løst.
 • Perfekt flytende eyeliner. Få den rette streken og den perfekte eyelinervippen med hjelp av q-tips og sminkefjerner.
 • Skjul strekkmerker ved å bruke selvbruningskrem i "sprekkene". De vil blande seg med din naturlige hudfarge.


Et urelevant tips: Gjør meg en tjeneste og følg meg på Bloglovin'
hits