tips til søndagsfrokosten

Har du aldri satt tennene i amerikanske pannekaker kan du like godt debutere med denne oppskriften. Veldig enkel å tilberede og røra kan gjerne lages dagen i forveien for enda mer smak. Beste pannekaker EVER!

Til 8-10 pannekaker trenger du (norsk versjon til høyre):

1,5 cups hvetemel
2-3 ss sukker
1,5 ts bakepulver
3/4 ts natron
1/4 ts salt
kanel, kan tilføyes
1,5 cups melk                                   
1,5 ss hvit eddik
1/4 cup melk
2 medium egg
3 ss smør, smeltet (eller 4 ss olje)


Mål opp den største mengden med melk og bland i eddik. (Da har du lagd en substitutt for "buttermilk" som ikke er å få kjøpt i Norge så vidt jeg vet.) La blandingen hvile i 5 minutter. Bland sammen det tørre i en bolle. Pisk eggene i en annen bolle. Bland i smeltet smør, melkblandingen og melk. Til slutt har du det i melblandingen. Rør sammen med en skje slik at røren blir nogenlunde jevn.

Ikke la deg friste av å piske. Røra skal se ganske klumpete ut, men det er det som gir gode pannekaker. De vil garantert ikke heves under steking om du pisker. Så ikke pisk! Prøver du å spise sunt, foreslår jeg at du dropper alle forsøk på å tilsette havregryn eller slikt. Da blir de bare blæh, så absolutt ikke godt. Følg oppskriften!

Stek i varm panne. Det skal ikke være behov for ekstra smør til steking. Kakene skal ha en tykkelse på størrelse med lapper.

Serveringsforslag:
Melisdryss, frisk frukt, smør eller syltetøy
Sirup
Fruktcoulis
Krem tilsatt melis og syltetøy (nam!)

Gjett hva jeg skal ha til frokost i morgen?

bloglovin

Én kommentar, hva med deg?

Tina Spångberg

07.feb.2010 kl.21:21

Så veldig godt ut! Regner med at det er noe jeg kommer til å prøve :)

Skriv en ny kommentar

Photobucket

Related Posts with Thumbnails
hits