eggerøren blir aldri den samme etter dette

God morgen, bloggen!

I det siste har jeg blitt hekta på eggerøre. Mykt, lett og fluffy. Glem oppskriften du lærte på skolekjøkkenet/heimkunnskapen/mat og helse eller hva det nå heter. Prøv heller "min" oppskrift. Det er slik britene og amerikanerne spiser det! Lurer på hvem som fant på å knuse pisket egg og lage tørr eggerøre av det. Æsj, utrolig at jeg spiste det før.

Du trenger:

  • 3 egg (min porsjon siden jeg elsker egg, men bruk gjerne 2)
  • 2 ss matfløte eller melk, helst fløte for en fyldigere smak
  • salt
  • nykvernet pepper, mmm aroma!
  • tørket gressløk eller andre urter du har for hånden
  • smør eller olje til steking

Slik lager du eggerøren:

  • Varm opp stekepannen på middels til høy varme, ha i smør eller olje.
  • Visp eggene til plommene blandes med eggehvitene, trenger ikke mer enn 10 sekunder.
  • Hell eggene over i pannen, tilsett matfløte/melk og salt, pepper og urter etter smak.
  • Rør i pannen av og til, her bestemmer hvor ofte ettersom hvor store biter du vil ha.
  • Slå av varmen når ca. 3/4 av røren er stivnet. Det skal fortsatt være litt rennende. Tilsett gjerne mer smør for mer smak. Jeg lover, det er nesten verdt kaloriene!
  • Rør litt til. Da skal alt være ferdigstekt. 

Der har du eggerøren ferdig. Jeg pleier å spise røren med grov knekkebrød og tomatbåter. Er du like lat som meg når du først har lyst på egg kan du like godt hive alt i pannen uten å piske. Konsistensen blir noe annerledes (du kan kjenne eggehvite-klumpene =P) men smaken blir den samme.

For enda bedre opplevelse kan du servere den med en enkel tomatsalat. Kutt et par tomater i terninger og bland i salt, pepper,olivenolje og friske urter. Bedre enn dette blir det ikke!



Psst! Jeg fant nettopp ut at mitt bidrag på kr 2350 (les: mine tanker går til Haiti) er nogenlunde nok til å dekke dette ifølge Unicefs nettsider:

"2600 kr rekker til utstyr til helsetjenester i 3 måneder for 1000 mennesker som lever i katastrofer."

Oi, jeg visste ikke at pengene rekker SÅ langt. Tror jammen jeg skal legge til kr 250 ekstra.

Klikk her for å gi din støtte til Haiti.

bloglovin

2 kommentarer

Anonym

18.jan.2010 kl.12:12

Du skriver at denne eggerøren er sunn, men jeg må innrømme at jeg har sett sunnere valg. Mange ganger.

Matfløten ødlegger mye av sunnheten, og mye smør i stekepannen er langt fra sundt!

**BELLES FEMMES**

18.jan.2010 kl.12:27

Anonym: Ja, så klart! Hehe, jeg hadde i tanken at egg er sunt og ikke alt det andre som hører med. Jeg har fjernet påstanden fra innlegget. =)

Skriv en ny kommentar

Photobucket

Related Posts with Thumbnails
hits