bloggere som tar seg betalt for reklame, jeg er provosert

Jeg leste nettopp om en artikkel på VG som underbygger min personlige mening om bloggere som blir sponset av ulike firmaer. Det fungerer på den måten at personen får tilsendt et produkt, gratis, for å deretter nevne det i et blogginnlegg om hvor flott det er.

Utdrag; Elise Gabrielsen aka Livingdoll til VG:

"Velger ærlighet fremfor penger

Gabrielsen er ikke i tvil om at inntektene hadde vært høyere dersom hun hadde valgt å la seg «kjøpe»:

- Jeg mottar om lag fem henvendelser hver dag, fra firma som ønsker at jeg skal fremme produktene deres.

- Jeg blogger om kanskje to av dem i måneden, resten avviser jeg, sier 20-åringen, som per i dag tjener rett i overkant av fem tusen kroner i måneden på bloggen.

Hun forteller videre at de produktene hun velger å blogge om er produkter hun selv liker:

- Jeg mister jo troverdigheten min om jeg reklamerer for alt og alle, sier hun."



Jeg føler at det treffer på enkelte bloggere. Det kan faktisk være slik at de liker produktet, men bør man ikke være ærlig nok til å nevne at nevnte produkt er sponset av vedkommende firma?

Selv har jeg som nybakt blogger allerede en del "selvprodusert" reklame på bloggen, men det skiller seg jo ut på en helt annen måte, sant?

Så kan det diskuteres om hvor troverdig innlegget til en annen blogger er eller ikke. Jeg har lagt merke til at hun ofte, ganske ofte skriver om produkter fra én og samme firma, nemlig Coverbrands. Bildene på innleggene hennes er som ofte kopiert fra Coverbrands. Ikke hat meg for dette, men jeg lurer noen ganger på om noen tar imot penger for å omtale et produkt de ikke har? Det tar da ikke all verdens tid å ta sitt eget bilde av produktet. Det hadde i hvertfall økt min troverdighet til dere helt i hundre.

Så kan det nevnes at prisen de har på Eyeko-kremen er en vits! Unnskyld, jeg tar det tilbake. Prisen de har på alle varene sine er latterlig svindyre. Det kan tenkes at moms og avgifter må betales, men jeg er en prisbevisst forbruker så jeg velger billigste alternativ.

Du kan få samme produkt fra selveste Eyeko med gratis frakt til 6 pund. Det blir omtrent 55 NOK, altså under halvparten av det Coverbrands vifter med. Gjør som jeg gjør og bestill fra billigste tilbyder, no matter what. Ingen grunn til å betale dobbelt opp for samme produkt.

Tilslutt vil jeg legge til min egen reklame for Eyeko: Legg til koden E7500 ved bestilling og få en gratis gave i tillegg.



FYI, Eyeko neglelakkene som jeg skrev om er selv kjøpt med egne penger og ingen har bedt meg om å reklamere for dem. Så får du selv bestemme hvorvidt du vil kjøpe fra Eyeko eller Coverbrands.


For et latterlig (latterlig er visst en gjenganger her) innlegg. Provosert eller imponert? Si din mening i kommentarfeltet.

Takk for meg.

bloglovin

Ingen kommentarer, bli den første!

Skriv en ny kommentar

Photobucket

Related Posts with Thumbnails
hits