plei vinterhuden

Nå har snøen kommet for fullt og temperaturen daler i samme retning. Inne koser vi oss med kakao og varme fra peisen og vegrer oss for å gå ut og måke snø eller hva det måtte være.
Den vinterbleke huden vår blir tørr, irritert og ikke minst rød. Dette kan jeg skrive under på. Da er det ved godt mot at det finnes løsninger;

Rødmende hud får vi når blodårer nær hudoverflaten utvider seg;

  • Bruk produkter som har et grønnskjær i seg. Det kan være en fuktighetskrem, concealer eller pudder. Grønt er komplimentærfargen til rød og egner seg utmerket til å balansere fargene. Ikke overdriv ved påføring; a little goes a long way.

  • Huden kan også være irritert. Prøv derfor å bruke milde produkter på huden. Velg pleie for sensitiv/ømfintlig hud.

Tørr hud opplever de fleste i kalde Norden. Den vanligste årsaken er den belastningen huden får når vi går fra behagelig romtemperatur i hjemmet til skjelvende kulde i snøværet.

  • Forandre hudpleieregimet ditt. Bytt til produkter som er beregnet for kaldt vær - velg en GOD fuktighetskrem, gå til innkjøp av en fuktighetsspray som kan brukes når du føler huden er stram og tørr, pøs på med fuktighet om natten og drikk vann! Dersom huden blir fort tørr etter at du har påført krem og du må legge på et nytt lag så passer den nok ikke for deg. En god fuktighetskrem skal kunne påføres kun én gang om morgenen. Du risikerer fort uren hud om du er den som bruker mye kremen flere ganger om dagen.

  • Om dette så ikke hjelper kan du prøve kuldekrem. Påfør den på huden rundt en halvtime før du skal ut slik at huden får tid til å virke. Jeg ville bruke denne som siste vei ut da kuldekrem er fetende. Å pøse på med dette kan klogge porene og danne uren hud. Bruk den kun når du skal være ute lenge. Den naturlige kremen Egyptian Magic er blitt lovpriset og elsket av mange. Kanskje dette er et alternativ? Ellers anbefales fuktighetsspray på det sterkeste.

Fet -/uren hud har jeg også opplevd midt på kalde vinteren. Det har seg slik at hudoverflaten varmes opp nokså raskt når vi kommer inn fra kulden, og med tettpakket kuldebeskyttelse i ansiktet har det lett for å "kollidere". For mye på huden tetter huden og vi kjenner ofte at den blir nokså fet.

  • Hva med å prøve noe som kalles blotting paper? Et tynt lite papir med super sugeevne tar opp den overflødige oljen på huden og ansiktet blir nok en gang matt med sminken intakt.

Vinterblek hud kan forebygges med blant annet;

  • Selvbruning
  • En flatterende blushfarge
  • Solpudder. Her må du igjen ikke overdrive med fargen da det er spesielt lett å se falsk brunfarge om vinteren. Påfør litt på kinnene, på pannen, neseteppen og haken.
  • Gi glød til ansiktet fremfor brunfarge som er forbeholdt sommeren. Lette puddere med skimmer gjør ofte jobben.
  • Øyenskygge er kanskje ikke så dumt når det er vinter og vi føler oss i ett med snøen. Litt farge gir oss liv og bevegelse i ansiktet. Det funker overraskende bra.

Har du andre tips for oss med problematisk vinterhud? 

bloglovin

Ingen kommentarer, bli den første!

Skriv en ny kommentar

Photobucket

Related Posts with Thumbnails
hits